TOKIO - De Russische tennisser Mikhail Joezjni heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van het Japan Open in Tokio. De ongeplaatste Joezjni rekende in de halve eindstrijd af met de voormalige nummer één van de wereld Lleyton Hewitt: 6-2 5-7 7-5.

Voor de Rus was het zijn eerste zege ooit op de Australiër, die de voorgaande drie ontmoetingen met Joezjni in zijn voordeel had beslist.

Joezjni bereikte dit jaar een keer eerder de finale van het ATP-toernooi. In München moest hij de titel echter aan de Tsjechische tennisser Tomas Berdych laten.

Tsonga

De Rus treft in de eindstrijd van het Japan Open de Fransman Jo-Wilfried Tsonga. De nummer twee van de plaatsingslijst klopte zijn landgenoot Gaël Monfils - die twee plekken lager was ingeschaald - in twee sets: 6-3 6-3.

Tsonga gaat zondag in de finale tegen Joezjni op jacht naar zijn derde ATP-titel van het seizoen. Vorige week strandde de Fransman bij het Thailand Open in de halve eindstrijd.

World Tour Finals

Door zijn goede resultaten van de afgelopen weken is de nummer zeven van de wereld goed op weg voor een plek bij de World Tour Finals in de O2 Arena in Londen, het lucratieve toernooi voor de beste acht tennissers van het seizoen.