AMSTERDAM - Gaël Monfils heeft zondag het ATP-toernooi in Metz op zijn naam geschreven. De als eerste geplaatste Fransman klopte Philipp Kohlschreiber uit Duitsland in drie sets: 7-6 (1), 3-6, 6-2.

Voor Monfils was het, na de titel in het Poolse Sopot in 2005, pas zijn tweede toernooizege. Vijf keer verloor hij de afgelopen jaren een ATP-finale.

"Heel lang hadden mensen het over mijn verloren finales", wist Monfils. "Nu is de vloek voorbij. Ik wist te winnen en het was bovendien in Frankrijk."

Monfils spoorde het publiek verder aan door te zeggen dat hij niet tevreden is 'totdat ik Roland Garros win'. "Dat is mijn ultieme doel." Yannick Noah was in 1983 de laatste Fransman die de Franse Open won.

Montanes

In Boekarest ging de toernooizege naar Albert Montanes. De als vijfde geplaatste Spanjaard klopte op het Roemeense gravel Juan Monaco uit Argentinië in twee tiebreaks: 7-6 (2), 7-6 (6).

Bij de vrouwen won Shahar Peer in Tasjkent haar tweede toernooi op rij. De Israëlische, die vorige week het WTA-toernooi in het Chinese Guangzhou won, klopte de thuisfavoriete Akgun Amanmuradova. De Oezbeekse was in de finale van haar thuistoernooi niet opgewassen tegen Peer: 6-3, 6-4.