AMSTERDAM - De Internationale Tennis Federatie (ITF) neemt het incident tussen Serena Williams en een lijnrechter hoog op. De Amerikaanse tennisster zou tijdens haar halve finale partij tegen Kim Clijsters één van de lijnrechters met de dood hebben bedreigd.

Volgens Associated Press schreeuwde de Amerikaanse nummer twee van de wereld dat zij de tennisbal in de keel van de lijnrechter wilde duwen en haar op die manier vermoorden. Even daarvoor werd Williams door de official bestraft voor een voetfout waardoor Clijsters op matchpoint kwam.

Tijdens de discussie op het veld tussen Williams, de lijnrechter en de hoofdscheidsrechter Brian Earley ontkende de tennisster dat zij de official had bedreigd. "Ik heb niet gezegd dat ik je zou vermoorden! Meen je dat nou? Meen je dat nou echt?", schreeuwde de onttroonde kampioene in het Arthur Ashe stadion.

Onderzoek

Na afloop werd bekend dat de ITF, samen met de WTA en het organisatiecomité voor grand slam-toernooien, een uitgebreid onderzoek zal instellen naar de uitlatingen van Williams. Naar verwachting zal de Amerikaanse een hoge boete worden opgelegd.

Verontschuldiging

Overigens was Williams tijdens de persconferentie na de wedstrijd van mening dat zij de lijnrechter absoluut geen excuses schuldig is. "Hoeveel mensen schreeuwen wel eens iets naar een lijnrechter", vroeg de drievoudig winnares van de US Open aan het aanwezige journaille.

"Iedereen schreeuwt wel eens iets tegen een scheidsrechter", beantwoordde zij haar eigen vraag. "Dat gebeurt soms gewoon. Spelers, atleten; zij kunnen af en toe gefrustreerd raken. Ik heb dat ontelbare keren gezien."

Bekijk beelden van het incident