AMSTERDAM - Arantxa Rus hoopt snel een vaste plek bij de eerste honderd op de wereldranglijst te verwerven. Dit schrijft zij donderdag in haar weblog op Telesport.nl. "Dan hoef ik niet meer zoveel kwalificatietoernooien te spelen."

De afgelopen weken heeft Rus, momenteel 108e, flinke stappen gemaakt op de mondiale ranglijst. Zo is ze rechtstreeks toegelaten tot de US Open.

"Voorafgaand aan dit jaar had ik mezelf wel een aantal doelen gesteld, maar dat ik nu al rechtstreeks op een major zou staan, had ik niet helemaal verwacht."

Cut-off

Enkele weken geleden werd de 18-jarige er door haar begeleiding op gewezen dat directe toegang tot de US Open niet onmogelijk was.

"Tijdens een WTA-toernooi in Italië moest ik genoeg punten halen om binnen de cut-off te vallen. Die staat op plaats 104."

The Bronx

"Het was best spannend, maar ik redde het net; 103. Toch was ik er op de baan niet echt mee bezig, dan wil ik gewoon altijd winnen." Ter voorbereiding op haar tweede Grand Slam – na Roland Garros – speelt Rus twee challengers in België en in Amerika het toernooi van The Bronx.