WASHINGTON - Andy Roddick is met een imponerend optreden teruggekeerd op de tennisbaan. In zijn eerste partij na Wimbledon won de Amerikaan woensdag (plaatselijke tijd) in Washington met duidelijke cijfers van de Duitser Benjamin Becker: 6-3 6-2.

Roddick nam rust na zijn nederlaag tegen Roger Federer een maand geleden in de historische finale van het Londense grandslamtoernooi. De periode zonder racket had hem goed gedaan.

Gretig

De nummer vijf van de wereld rekende in een klein uur af met Becker. Roddick sloeg acht aces en brak in beide sets meteen de eerste opslagbeurt van zijn Duitse tegenstander.

''Ik was erg gretig en speelde een goede wedstrijd. Ben blij dat ik weer in het ritme zit'', aldus de Amerikaan, die het toernooi in Washington al drie keer op zijn naam schreef. Zijn tegenstander in de volgende ronde is landgenoot Sam Querrey.

Tsonga

De als derde geplaatste Jo-Wilfried Tsonga kon in de tweede ronde meteen zijn koffers pakken. De Fransman verloor verrassend van John Isner (VS): 6-4, 6-7(2), 6-7(4).

Hewitt

Lleyton Hewitt, in 2004 de winnaar van het ATP-toernooi, kreeg de Israeliër Dudi Sela met 6-3, 2-6, 6-2 op de knieën. In de volgende ronde maakt de Australiër zich op voor een confrontatie met titelverdediger Juan Martin Del Potro, die als eerste geplaatst is.