LONDEN - De Britse pers was eensgezind na de zesde zege van tennisser Roger Federer op Wimbledon. Hij is de beste tennisser aller tijden. Het verdriet om de uitschakeling van hun landgenoot Andy Murray in de halve finales was op slag vergeten.

''Wat een wedstrijd! Wat een tegenstander! Wat een kampioen! schreeuwde tabloid the Sun het uit.

''Federer uitroepen tot de grootste aller tennissers is statistisch gezien helemaal juist en in moreel opzicht zelfs noodzakelijk'', oordeelde the Guardian.

Recordhouder

Federer versloeg in een bloedstollend gevecht de Amerikaan Andy Roddick na vijf sets: 5-7 7-6 7-6 3-6 16-14. Hij is nu met vijftien grandslamtitels recordhouder.

''Dit was waarschijnlijk Roddicks beste partij ooit en toch vond Federer de kracht en de geest om hem in de vijfde set na dertig games te verslaan. Dat maakt hem tot de ware kampioen'', meende The Daily Mail.

Atletische vermogen

The Guardian roemde ook Federers atletische vermogen. ''Iemand moet elke nacht het skelet van Federer in olie dompelen. Wat een gratie en wat een mentale veerkracht.''

''Kun je je een andere finale wensen'', vroeg The Times zich af. ''Records in overvloed, tennislegendes bijeen en een wedstrijd boordevol agressie, subtiliteit en wederzijds respect op een heerlijk zonnige dag.''