AMSTERDAM - Roger Federer kan amper geloven dat hij zich vrijdag voor de zevende keer op rij heeft geplaatst voor de finale van Wimbledon. Hij versloeg zijn opponent Tommy Haas in drie sets. Federer: "Opnieuw sta ik in de finale van Wimbledon, het is ongelooflijk."

De Zwitser heeft The Championships al vijf keer gewonnen – vorig jaar doorbrak Rafael Nadal zijn hegemonie. Niet alleen maakt Federer zich op voor zijn zevende achtereenvolgende eindstrijd op de All England Club, het is zijn twintigste Grand Slam-finale en zijn zestiende in de laatste zeventien Grand Slams.

"De laatste jaren heb ik onder grote druk gestaan, dus ik beschouw dit als een unieke kans om opnieuw de geschiedenisboeken in te gaan," verklaart Federer. "Dat is echter niet de enige reden waarom ik blijf tennissen, ik heb er gewoon nog steeds ontzettend veel plezier in."

Sampras

Momenteel staat Federer op veertien Grand Slam-zeges, net zoveel als Pete Sampras, waarmee hij de eerste plek op de eeuwige ranglijst deelt. "Het zou zeer bijzonder zijn om zondag mijn vijftiende te winnen," aldus de Zwitser.