AMSTERDAM - Alle umpires op Wimbledon hebben de wedstrijden maandag aan het eind van de middag stilgelegd wegens de regen. Onder andere het duel tussen Dinara Safina en Amelie Mauresmo op het centre court is gestaakt.

Op het hoofdveld van het Engelse grastoernooi vind daardoor een historisch moment plaats. Het dak is voor het eerst dicht gegaan waarna de tennissters hun partij op het overdekte veld kunnen hervatten.

De organisatie besloot pas na lang overleg het dak op het centre court te sluiten. Het is voor de eerste keer dat het nieuwe dak tijdens een officiële wedstrijd dicht gaat. Eerder werden al wel exhibitiewedstrijden op een dicht centre court gespeeld.

Kosten

De totale kosten van de overkapping, inclusief de uitbreiding van het stadion met 1200 zitplaatsen, bedroeg 100 miljoen euro. Sinds het begin van het grastoernooi was het dak nog niet volledig afgesloten.

De overkapping werd wel deels afgerold. Dit gebeurde echter niet om de regen buiten de deur te houden, maar om toeschouwers op de prestigieuze plaatsen in de 'Royal Box' van schaduw te voorzien in het zonovergoten stadion.