ROSMALEN - Tennisser Raemon Sluiter heeft donderdag voor een verrassing gezorgd door de halve finales te bereiken van de Ordina Open.

De Rotterdammer, de nummer 866 van de wereld, versloeg in Rosmalen de Israëliër Dudi Sela in drie sets: 4-6 6-4 6-4.

Sela staat 47e op de wereldranglijst. Sluiter, die begin dit jaar zijn comeback maakte nadat hij in februari 2008 gestopt was, speelt in de halve finales tegen de Spanjaard Ivan Navarro, die titelverdediger David Ferrer uitschakelde.

Blij

Sluiter kwam in 2003 voor het laatst uit in de de halve finales van een ATP-toernooi. Dat was in Amersfoort, waar hij de finale bereikte.

''Ik ben in ieder geval blij dat ik niet tegen Ferrer moet. Daar heb ik in acht wedstrijden welgeteld één set van gewonnen'', zei Sluiter na de partij.

Geen paniek

''De eerste set ging al goed, maar die verloor ik nog. Daarna ging hij zelfs beter spelen, maar ik zakte niet terug en bleef in de wedstrijd. Het was zaak niet in paniek te raken.''

Sluiter brak in de derde set twee keer, de tweede naar 4-1, verloor vervolgens zijn opslagbeurt en keek bij 5-4 nog eens tegen drie breakpunten aan. Die sloeg hij weg om vervolgens zijn tweede wedstrijdpunt te benutten.