AMSTERDAM - Tommy Robredo zal tijdens de finale van de Daviscup niet als vervanger van de geblesseerde Rafael Nadal optreden. De nummer 21 van de wereld heeft te veel last van een knieblessure en moet daardoor de eindstrijd volgende week in en tegen Argentinië aan zich voorbij laten gaan.

"Ik had dolgraag gewild, maar ik heb al twaalf dagen niet getraind", zei de Spaanse tennisser.

Maandag werd al bekend dat de nummer één van de wereld Rafael Nadal niet namens zijn land in actie kan komen vanwege een knieblessure. Nadal moest door zijn blessure tijdens het Masters Series-toernooi van Parijs opgeven en mist deze week ook de Masters Cup in Shanghai.

Favoriet

Robredo denkt dat Argentinië door de afwezigheid van Nadal de grote favoriet is. "Het is jammer dat Rafael er niet bij is, maar we kunnen er niets meer aan veranderen."

De nieuwe kopman bij de Spanjaarden David Ferrer zei dat hij juist extra gemotiveerd is door de blessure van Nadal en zijn land graag naar de derde eindzege in de Davis Cup wil leiden. Eerder won Spanje in 2000 en 2004.

Niet meer verkozen
Robredo maakte sinds 2004 standaard deel uit van het Spaanse team. Sinds zijn beide zeges in de eerste ronde van dit jaar tegen Peru werd hij echter niet meer verkozen. In 2004 speelde Robredo mee in de gewonnen finale tegen de Verenigde Staten.