AMSTERDAM - Voor Andrey Golubev kan deze week niet meer stuk. De 21-jarige Russische qualifier bereikte vrijdag de halve finale van het ATP-toernooi in Sint Petersburg. De tennisser sloeg zich in drie sets langs een andere qualifier, de Duitser Mischa Zverev.

In een tennisgevecht van ruim tweeënhalf uur trok hij de winst naar zich toe: 6-7 (3), 6-4, 7-6 (4).

Het is voor Golubev, de nummer 150 van de wereld, de eerste keer dat hij doordringt tot een halve finale. Eerder dit toernooi behaalde hij mooie zeges op zijn als achtste geplaatste landgenoot Marat Safin en de Belg Olivier Rochus. Nu wacht hem de confrontatie met Victor Hanescu. De Roemeen had weinig moeite met Michail Elgin, die met een wildcard tot het toernooi was toegelaten. In iets meer dan een uur zette hij de Rus opzij: 6-1, 6-4.

Murray
De andere halve finale gaat tussen twee toppers. De als eerste geplaatste Andy Murray en de als derde geplaatste Fernando Verdasco. Murray had behoorlijk wat moeite met Janko Tipsevaric en had ruim twee uur nodig om de winst naar zich toe te trekken: 7-6 (5), 7-5. Verdasco had het een set moeilijk tegen voormalig Australian Open-finalist Rainer Schüttler, maar zette de Duitser daarna eenvoudig opzij: 7-5, 6-2.