AMSTERDAM - Tommy Robredo heeft de tweede ronde van het Masters Series-toernooi van Madrid bereikt. De 26-jarige Spanjaard trok in een spannende partij tegen Andreas Seppi uit Italië aan het langste eind: 7-6 (5), 3-6, 6-3.

De nummer 19 van de ATP-ranglijst moet het in de tweede ronde opnemen tegen Andy Roddick (8), die net als de andere geplaatste spelers een bye had in de eerste ronde.

In de eerste set ging het gelijk op. Beide spelers kregen een breakpoint en benutten het ook. Er moest een tiebreak aan te pas komen, waarin de thuisfavoriet de sterkste was.

Seppi schakelde in het tweede bedrijf een versnelling hoger, plaatste een break en kwam niet in gevaar op zijn eigen service. De beslissende set was voor Robredo. Hij speelde beter en scoorde meer punten. Hij benutte het enige breakpoint dat hij kreeg en trok zo de partij naar zich toe.

Schüttler
Rainer Schüttler verloor in de eerste ronde kansloos van de Tsjech Tomas Berdych: 1-6, 2-6. In de eerste set stond de Duitser zijn service drie keer af en wist hij maar twee punten te pakken op de service van zijn tegenstander. In de tweede set ging het niet veel beter.

Schüttler maakte minder dan de helft van de punten op zijn eigen service en werd drie keer gebroken. Hij verlengde zijn verblijf in het toernooi nog even door een break terug te pakken maar het mocht uiteindelijk niet baten.