AMSTERDAM - Brenda Schultz-McCarthy gaat door met proftennis tot Wimbledon volgend jaar. De bijna 38-jarige Nederlandse werd onlangs bij het ITF-toernooi in Alphen aan den Rijn uitgezwaaid.

Dat was haar laatste toernooi in Nederland en de meeste mensen dachten ook het einde van haar loopbaan. "Laat ze maar denken", zegt ze vrijdag in De Pers.

"Het zit er inderdaad dik in dat ik in Nederland geen toernooien meer speel, maar dat komt omdat Rosmalen samenvalt met de kwalificaties voor Wimbledon", aldus Schultz, die in 2005 terugkeerde en proftoernooien speelde wanneer het haar uitkwam. "Ik heb niet de ambitie om in de toptien terug te keren. Het is puur de liefde voor het spel."

Liefde
Met name de liefde voor Wimbledon. "Ik wilde na mijn terugkeer nog twee jaar tennissen en dan een gezin beginnen. Maar ik wilde óók met Wimbledon eindigen, en dat is er door twee lullige blessures niet van gekomen. Nog één keer zou ik dat toernooi willen spelen. Nog één keer wil ik op het heilige gras staan. Daarom zet ik er nog geen punt achter", zegt Schultz.