AMSTERDAM - Sara Errani heeft in het Sloveense Portoroz de tweede WTA-titel van haar tenniscarrière veroverd. De 21-jarige Italiaanse won in de eindstrijd met 6-3, 6-3 van de Spaanse Anabel Medina Garrigues. Eerder dit jaar was Errani al de sterkste tijdens het toernooi van Palermo.

De als achtste geplaatste Errani klopte deze week in Portoroz drie hogergeplaatste speelsters. In de kwartfinale rekende ze in twee sets af met de als eerste geplaatste Maria Kirilenko. Een ronde later moest ook de nummer drie van de plaatsingslijst Caroline Wozniacki aan de dadendrang van Errani geloven. Garrigues was in Portoroz als vierde ingeschaald.

Errani wist haar Spaanse tegenstandster in negen games zes keer te breken. Zelf werd ze drie keer gebroken. In de eerste set waren twee servicebreaks voldoende voor de setwinst. In het tweede bedrijf kwam de Italiaanse snel met 3-0 en een dubbele break voor. Medina Garrigues kwam nog knap terug tot 3-3, maar opnieuw drie games en twee breaks op rij brachten de winst naar Errani.