AMERSFOORT - De Franse tennisser Gael Monfils is volgende maand toch niet te bewonderen bij de Dutch Open in Amersfoort. De organisatie van het toernooi had zijn komst eerder deze week bekendgemaakt.

Na het succes van Monfils op Roland Garros moet hij vlak na het evenement meedoen aan het toernooi om de Masters Series op hardcourt in Montreal. De Dutch Open past niet meer in zijn schema.

Top vijftig

"Door zijn succes bij Roland Garros keert hij terug in top vijftig en is dan verplicht de Masters Series te spelen", lichtte toernooidirecteur Hans Felius donderdag toe. "Hij wil daarom op tijd naar Canada om zich goed voor te bereiden en keert na Wimbledon niet meer terug op gravel."

Felius betreurt de gang van zaken, maar heeft met Monfils de afspraak gemaakt dat hij volgend jaar wel komt. "Het is heel jammer, maar toen hij de kwartfinales in Parijs won, wist ik dat dit eraan zat te komen. Al kun je je wel afvragen wat een contract nog waard is, dat wil ik bij de volgende meeting van de ATP ook zeker gaan aankaarten."

Het hoofdtoernooi van de Dutch Open staat van 14 juli tot en met 20 juli op het programma.