AMSTERDAM - Marat Safin heeft zich bij het tennistoernooi van München geplaatst voor de tweede ronde. De Russische nummer 84 van de wereld, die deelneemt op een wildcard, versloeg Carlos Berlocq uit Argentinië met 6-3, 3-6, 6-4. Ook de als eerste geplaatste Paul-Henri Mathieu bereikte de tweede ronde. De Fransman was met 6-3, 6-4 te sterk voor de qualifier Gianluca Naso.

De organisatie in München raakte voor de tweede dag op rij een publiekstrekker kwijt door een blessure. Nadat eerder Philipp Kohlschreiber zich geblesseerd moest terugtrekken, kon ook Tommy Haas niet in actie komen. De Duitser had te veel last van zijn rechterschouder. Haas mist door zijn kwetsuur ook de toernooien van Hamburg en Rome.

De als zesde geplaatste Andreas Seppi werd in de openingsronde uitgeschakeld. De Italiaan verloor met 6-4, 7-5 van zijn landgenoot Simone Bolelli. De nummers zeven en acht van de plaatsingslijst bereikten de tweede ronde wel en schakelden beiden een Duitser uit. De Belg Steve Darcis (7) klopte Benjamin Becker met 6-3, 6-4. Marin Cilic (8) uit Kroatië was met 6-4, 7-6 (7) te sterk voor Philipp Petzschner.