AMSTERDAM - Rafael Nadal en David Ferrer hebben op het Masters Series-toernooi van Monte Carlo de laatste acht bereikt. Nadal (2) won met 6-4, 6-1 van zijn landgenoot Juan Carlos Ferrero, de als vijfde geplaatste Ferrer had het tegen de Serviër Janko Tipsarevic nog eenvoudiger: 6-4, 6-0.

De twee Spanjaarden staan in de kwartfinale tegenover elkaar. Nadal, die op jacht is naar zijn vierde titel op rij in Monaco, zal aan Ferrer waarschijnlijk een zware kluif hebben. Zowel op de Masters Cup in Shanghai als op de US Open verloor hij eind vorig jaar van zijn landgenoot.

Met Ferrero had Nadal geen enkele moeite. De nummer dertien van de plaatsingslijst, die het toernooi won in 2002 en 2003, kwam in de eerste set nog wel terug van een 4-1 achterstand maar daarna gaf Nadal nog maar één game weg.

Ferrer, die al voor het vierde jaar op rij de kwartfinale in Monte Carlo heeft bereikt, liet duidelijk zien in topvorm te verkeren. Hij brak de service van Tipsarevic zes keer en had na een uur en zeven minuten de overwinning binnen.