TEDxAmsterdam 2011 is nog maar net voorbij of de organisatie gaat al weer verder: op 1 december 2011 wordt het TEDxAmsterdamWomen-event gehouden, dat alle vrouwen tot held uitroept. Dat kan in hun overwinningen en ambities zijn, maar ook in hun zorgen en falen.

Vanuit het van Gogh museum is de conferentie live op afstand te volgen. De stream begint op donderdag 1 december om 10.25 uur, in de bijlage van NU.nl.

Uit Nederland komen er een aantal interessante vrouwen spreken, zoals Karin Amatmoekrim, schrijfster van 'Het Gym', Hester Bijl, de eerste vrouwelijke professor aan de TU Delft, gynaecoloog Carina Hilders en kleurspecialist Anne van der Zwaag.

Uit het buitenland komen grote namen als terrorisme-expert Jessica Stern, PR-specialist Kelly Cutrone (bekend van "The Hills en "The City"), modeblogger Andy Torres en schrijfster Sonia Faleiro, die vijf jaar lang onderzoek deed naar de Indiase seksindustrie.

De conferentie wordt gepresenteerd door Sylvana Simons. Hannelore Zwitserlood (Radio 538, Radio M Utrecht) en Froukje Jansen (6pack, Link, De Zomer Draait Door) zullen enkele sprekers interviewen.