Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
bitcoin

Cryptohandelsplatform Bitvavo getroffen door datalek

Bitvavo is getroffen door een datalek. Het bedrijf bevestigt in een bericht op Twitter dat het bedrijf een probleem onderzoekt waarbij gebruikers de gegevens van andere klanten konden zien.
Door onze techredactie

Bitvavo is een Nederlands handelsplatform waar gebruikers normale valuta kunnen omwisselen voor cryptovaluta zoals de Bitcoin. Bitvavo claimt meer dan 1 miljoen klanten te hebben.

Meerdere klanten van Bitvavo melden via NUjij dat zij gegevens van andere klanten te zien hebben gekregen. Klanten zagen de persoonlijke gegevens en financiële tegoeden van andere Bitvavo-klanten.

Bitvavo spreekt op Twitter over een 'caching-incident'. Het bedrijf heeft toegang tot zijn app geblokkeerd om te voorkomen dat nog meer klanten de gegevens van anderen te zien krijgen.

Omdat het om een datalek gaat, zal Bitvavo naar eigen zeggen melding maken bij de autoriteiten. Het bedrijf belooft ook dat getroffen klanten geïnformeerd zullen worden.

In een reactie aan NU.nl meldt Bitvavo dat de persoonlijke gegevens van acht gebruikers zijn getoond aan andere klanten die tijdens het cashing-incident hebben ingelogd. Volgens het cryptohandelsplatform is het probleem opgelost.


Lees meer over:

DatalekkenBitcoinsCryptovalutaTechNUjij

Aanbevolen artikelen