Zaterdag 24 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Google search

Googles zoekmachine moet binnenkort meer nuttige zoekresultaten tonen

Binnenkort rolt Google een update voor zijn zoekmachine Search uit. Die moet ervoor zorgen dat gebruikers betere zoekresultaten krijgen en geen sites zien "die alleen maar interessant zijn voor het algoritme", meldt Google donderdag.
Door onze techredactie

Het techbedrijf introduceert in de loop van volgende week de Helpful Content-functie. Die past Googles algoritme voor het opstellen van zoekresultatenlijsten aan.

Google noemt mensen die informatie over een nieuwe film zoeken als voorbeeld. Zij krijgen na de update eerder resultaten met nuttige en actuele informatie te zien, in plaats van sites die geplagieerde artikelen en reviews bevatten.

Wat Google ook een doorn in het oog is, zijn websites die zogenoemde clickfarms inschakelen. Deze bedrijven hebben mensen in dienst die meerdere keren per dag de website van een klant moeten bezoeken. Hierdoor lijkt het alsof de site populair is en goed wordt bezocht. Op die manier komt die hoger in de zoekresultaten van Search te staan. Googles verbeterde algoritme moet dat tegengaan door zulke frauderende websites te herkennen en onderaan de zoekresultatenlijst te plaatsen.

Daarnaast is nog een andere update voor Google Search op komst. Die moet "goede, diepgaande productrecensies" naar voren brengen in de zoekresultaten.


Lees meer over:

GoogleTech

Aanbevolen artikelen