Zondag 25 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Nintendo

Amerikaanse tak Nintendo onderzoekt beweringen over seksuele intimidatie

Nintendo of America zegt onderzoek te doen naar de beweringen van een groep vrouwelijke opdrachtnemers, die zeggen dat ze het slachtoffer zijn van seksuele intimidatie. Dit schrijft gamenieuwssite Kotaku op basis van een interne memo.
Door onze techredactie

De vrouwen werkten bij een bedrijf dat gametesters levert aan Nintendo of America, schreef Kotaku eerder deze week. Bij het kantoor van Nintendo in de Amerikaanse plaats Redmond ervaarden ze verschillende vormen van seksuele intimidatie. Zo hoorde een vrouw mannelijke collega's speculeren over de kleur van haar ondergoed.

Een andere vrouw werd bijna een half jaar gestalkt door een Nintendo-werknemer, die dreigde haar te laten ontslaan als ze melding zou maken. Kotaku heeft Nintendo voor de publicatie van het artikel meerdere keren om een reactie gevraagd, maar die werd niet gegeven.

Topman vraagt slachtoffers om zich te melden

Bestuursvoorzitter Doug Bowser van Nintendo of America heeft een interne memo geplaatst die over "de media-aandacht met betrekking tot beweringen over het gedrag van werknemers" gaat. De topman schrijft dat de beschuldigingen "serieus worden genomen en dat er onderzoek wordt gedaan naar de recentste beweringen".

Ook vraagt hij werknemers die slachtoffer of getuige van ongepast gedrag zijn geweest, contact op te nemen met de HR-afdeling. Kotaku merkt op dat de memo op dezelfde dag werd gepubliceerd als het artikel.

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor de positie van vrouwen en minderheden in de game-industrie. Vorig jaar hebben vrouwelijke medewerkers gameontwikkelaar Activision Blizzard voor de rechter gesleept. Het bedrijf zou geen stappen hebben genomen om discriminatie en seksuele intimidatie op de werkvloer tegen te gaan. Ook zouden vrouwen minder loon krijgen voor hetzelfde werk en zouden ze minder snel promotie maken.


Lees meer over:

NintendoTech

Aanbevolen artikelen