Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Netflix-gebruikers mogen geen series downloaden bij reclameabonnement

Netflix-gebruikers die volgend jaar voor een goedkoper abonnement met reclames kiezen, kunnen geen films en series downloaden. Dat blijkt uit software gevonden in de appversie voor de iPhone, meldt persbureau Bloomberg.
Door onze techredactie

In de reguliere abonnementen die de dienst nu aanbiedt, mogen gebruikers wel downloaden. Dat betekent dat zij bijvoorbeeld thuis afleveringen of films kunnen downloaden en later op een andere plek, waar beperkt of geen internet is, kunnen bekijken.

Softwareontwikkelaar Steve Moser ontdekte dat dit bij het goedkopere abonnement met reclames niet mogelijk is. In de app waren bijvoorbeeld al berichten te lezen dat downloads beschikbaar zijn "op alle abonnementen behalve Netflix met advertenties".

Netflix wilde nog niet direct reageren op de stap. De streamingdienst komt begin volgend jaar met een abonnement met advertenties. Netflix probeert op deze manier de daling in het aantal gebruikers te stoppen. De concurrentie van andere streamingdiensten zoals Disney+, HBO Max en Amazon Prime is de laatste tijd toegenomen.

Met het goedkopere abonnement met reclames wil Netflix klanten aan boord houden en nieuwe klanten trekken die alle streamingdiensten gezamenlijk te duur vinden worden. Door aan dat abonnement beperkingen te verbinden, hoopt Netflix dat zij op den duur toch gaan betalen voor een duurder abonnement.


Lees meer over:

NetflixTech

Aanbevolen artikelen