Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
TikTok

TikTok verbiedt politieke advertenties influencers in aanloop naar verkiezingen VS

Influencers mogen in de aanloop naar de tussentijdse verkiezingen in de VS geen betaalde politieke berichten op TikTok plaatsen. Dat heeft het platform woensdag aangekondigd in een blogpost.
Door onze techredactie

Politieke advertenties zijn sinds 2019 verboden op het platform. Campagnestrategen proberen dit verbod veelvuldig te omzeilen door influencers in te schakelen om politieke kwesties te bespreken. Zij worden daar vaak voor betaald.

TikTok heeft nu aangekondigd dat ook dit niet is toegestaan en dat het platform hierop gaat toezien. Ook gaat het bedrijf in gesprek met influencers en talentenbureaus om duidelijk te maken dat dit soort politieke berichten verboden zijn.

De videoapp deelde zijn plannen na soortgelijke maatregelen van Facebook-moederbedrijf Meta en Twitter. Meta zei dinsdag dat het alle politieke adverteerders een week voor de tussentijdse verkiezingen zal verbieden om nieuwe advertenties te plaatsen. Die maatregel werd in 2020 ook al genomen.

Sociale media worden er al langer van beschuldigd rondom verkiezingen te weinig maatregelen te treffen. Ze zouden te weinig doen om te voorkomen dat verkeerde informatie of haatberichten worden verspreid via hun platforms.


Lees meer over:

TechTikTok

Aanbevolen artikelen