Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
smsen appen whatsappen telefoon smartphone

Signal waarschuwt dat 1.900 telefoonnummers zijn gelekt bij aanval op Twilio

Telefoonnummers van zo'n negentienhonderd gebruikers van Signal zijn mogelijk ingezien door hackers. Daarvoor waarschuwt de beveiligde chatapp op zijn website. Het is het gevolg van een datalek bij Twilio, een cloudcommunicatieplatform dat Signal gebruikt om telefoonnummers te verifiëren.
Door onze techredactie

Twilio kreeg ruim een week geleden te maken met een cyberaanval. Daarbij zijn gegevens van klanten gelekt. Hoeveel klanten zijn getroffen en welke data op straat liggen, wordt nog onderzocht.

Signal schrijft dat hackers via Twilio toegang kregen tot negentienhonderd telefoonnummers en de bijbehorende verificatiecodes van gebruikers. Dat is slechts een fractie van de 40 miljoen gebruikers van Signal, maar opvallend is het wel. Signal wordt gezien als een van de veiligste chatapps.

"Een aanvaller kon bij die mensen proberen een telefoonnummer opnieuw te registreren", meldt de ontwikkelaar van de chatapp. De gebruikers die het betreft, zijn per sms door Signal ingelicht. Ook zijn ze door Signal ontkoppeld, zodat ze zich opnieuw bij Signal moeten registreren.

Het is niet bekend of er misbruik van de telefoonnummers is gemaakt. Een aanvaller zou bijvoorbeeld een andere telefoon kunnen koppelen om zich tegenover anderen voor te doen als de gehackte persoon.

Volgens Signal hebben kwaadwillenden geen chatgeschiedenis, profielinformatie of contactenlijsten kunnen inzien. Zulke informatie kan Signal zelf ook niet inzien.


Lees meer over:

AppsDatalekkenTech

Aanbevolen artikelen