Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Snapchat selfie telefoon vrouw meisje

Betaalde abonnementsdienst Snapchat+ nu ook in Nederland beschikbaar

Snapchat is in Nederland gestart met het aanbieden van zijn betaalde abonnementsdienst Snapchat+. Gebruikers krijgen onder andere een Snapchat+ badge en de mogelijkheid om één vriend als beste vriend aan te merken.
Door onze techredactie

Snapchat+ werd eind juni geïntroduceerd in de eerste tien landen, waaronder de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland. Volgens moederbedrijf Snap hebben al meer dan 1 miljoen Snapchat-gebruikers een betaald abonnement.

Gebruikers van Snapchat+ kunnen andere laten zien dat zij een betalende gebruiker zijn door de Snapchat+ badge met stericoon te selecteren voor hun profiel. Verder biedt Snapchat+ de mogelijkheid om het app-icoon aan te passen en een vriend te bestempelen als 'best friend forever'.

Gelijktijdig met de uitbreiding van Snapchat+ naar Nederland en diverse andere landen, heeft Snap extra functies toegevoegd voor gebruikers. Daaronder 'Priority Story Replies', waarmee reacties een stuk opvallender zijn dan reacties van gratis gebruikers, nieuwe Bitmoji-achtergronden en 'Post View Emoji', waarmee een emoji geselecteerd kan worden die vrienden zien na het bekijken van een snap.

De introductie van Snapchat+ is een poging van Snap om op een andere manier omzet te genereren, naast het verkopen van advertenties. Volgens Snap biedt Snapchat+ "exclusieve en experimentele functies". Het bedrijf is van plan om sommige functies eerst voor betaalde leden uit te brengen en pas later voor gratis gebruikers. Snapchat+ kost 4,49 euro per maand of 44,99 euro per jaar.


Lees meer over:

SnapchatSnapTech

Aanbevolen artikelen