Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Xbox One X

Microsoft geeft toe: PlayStation 4 veel vaker verkocht dan Xbox One

De PlayStation 4 van Sony is ruim twee keer zoveel verkocht als de Xbox One van Microsoft. Dat bevestigt Microsoft in documenten die bij een Braziliaanse toezichthouder zijn ingediend. Het techbedrijf heeft nooit specifieke verkoopcijfers over de console gedeeld.
Door onze techredactie

"Sony is Microsoft voorbijgestreefd qua consoleverkopen", schrijft het bedrijf in de documenten. "Er zijn ruim twee keer meer PlayStations verkocht dan Xbox-consoles binnen de vorige generatie spelcomputers."

Hoewel Microsoft geen precieze aantallen noemt, is wel bekend hoeveel PlayStation 4-consoles er over de toonbank zijn gegaan. Dat waren er 117,2 miljoen wereldwijd. Dat betekent dat er minder dan 58,5 miljoen Xbox One-consoles zijn verkocht.

Marktonderzoeker Ampere Analysis schreef eerder dat er zo'n 51 miljoen verkochte Xbox One-consoles waren verkocht aan het einde van het tweede kwartaal van 2020. Microsoft blijft met die aantallen ook achter op de Nintendo Switch, waarvan er inmiddels 111 miljoen zijn verkocht.

De informatie van Microsoft is ingediend bij de Braziliaanse concurrentiewaakhond, die onderzoek doet naar de overname van Call of Duty-maker Activision Blizzard. Microsoft betaalt daar 68,7 miljard dollar (66,5 miljard euro) voor. In meerdere landen moet nog goedkeuring voor de overname worden gegeven en lopen onderzoeken.


Lees meer over:

PlayStationSonyXboxMicrosoftTech

Aanbevolen artikelen