Dinsdag 27 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Groepie

Tikkie kopieert WieBetaaltWat met nieuwe functie voor groepsbetalingen

Betaalapp Tikkie krijgt een nieuwe functie genaamd Groepie. Daarmee kunnen mensen groepsuitgaven bundelen en verrekenen.
Door onze techredactie

Groepie wordt onderdeel van de bestaande Tikkie-app. Met de functie kunnen mensen een groep aanmaken om de kosten te splitten. Een uitnodiging voor de groep kan bijvoorbeeld via WhatsApp worden verstuurd.

Alle deelnemers kunnen hun gemaakte kosten in de groep zetten. Vervolgens verdeelt Groepie de kosten en kunnen mensen afrekenen. Dat is bijvoorbeeld handig bij een weekendje weg of een babyshower, schrijft Tikkie, dat door ABN AMRO wordt beheerd.

De functie lijkt op de bekende dienst WieBetaaltWat. Daarmee verdelen mensen al jaren kosten via een app of de website. Gebruikers moeten wel een account aanmaken, dat hoeft bij Groepie niet.

Tikkie heeft hoge verwachtingen van de nieuwe functie. Volgens de dienst was er vanuit de gebruikers veel vraag naar iets als Groepie. Tikkie heeft inmiddels acht miljoen actieve gebruikers. "Sinds de start van Tikkie in 2016 is inmiddels een totaalbedrag van ruim 16 miljard euro bereikt", zegt Rogier Brinker van Tikkie.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Lees meer over:

ABN AMROGeldEconomieTech

Aanbevolen artikelen