Dinsdag 27 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Starship

Maand na explosie rondt SpaceX nu wél succesvol test met raketonderdeel af

SpaceX heeft een belangrijke test afgerond met zijn Super Heavy Booster 7. Dat onderdeel hoort bij Starship, het ruimtevaartuig dat het raketbedrijf gaat inzetten om mensen naar de maan te brengen. Vorige maand eindigde een soortgelijke test in een ontploffing.
Door onze techredactie

Dit keer ging alles goed. Een test waarbij de Booster 7 aan de grond bleef staan, werd succesvol uitgevoerd. Tijdens de test werd één Raptor 2-raketmotor een paar seconden lang getest. In totaal heeft de booster 33 van dat soort raketmotoren.

Voor SpaceX was de test een belangrijke horde die genomen moest worden, voordat Starship zijn eerste baanvlucht rond de aarde kan maken. Dan worden wel alle 33 de raketmotoren ontstoken.

Starship bestaat uit twee delen. De Super Heavy-stuwraket en een deel dat ook Starship heet (het deel voor passagiers en bevoorrading). In totaal is de raket 120 meter hoog.

In juli werd de boosterraket getest, maar dat eindigde in een grote vuurbal en veel dikke rook.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Lees meer over:

SpaceXTech

Aanbevolen artikelen