Donderdag 29 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Google

Drie gewonden bij 'elektrisch incident' in datacenter van Google

Bij een incident in een datacenter van Google in de Amerikaanse staat Iowa zijn maandagavond drie personen gewond geraakt. Het drietal is naar het ziekenhuis gebracht, melden lokale media.
Door onze techredactie

Het is nog onduidelijk of dit incident verband houdt met het tijdelijk vastlopen van de website en zoekmachine van Google maandagavond. Veel mensen deden rond dezelfde tijd melding van een storing.

Google-moederbedrijf Alphabet kon tegenover persbureau Bloomberg nog niet meteen reageren. Een woordvoerder van Google liet aan SFGate weten dat het op de hoogte is van "een elektrisch incident" in Googles datacenter in Council Bluffs. Het voorval wordt nog nader onderzocht.

Op de Amerikaanse website Downdetector, waar mensen storingen kunnen melden, kwamen maandagavond rond 21.00 uur (lokale tijd) meer dan 40.000 meldingen binnen. De website van Google wilde niet laden en mensen zeiden ook geen zoekopdrachten te kunnen uitvoeren. Ook in Taiwan en Japan werden problemen gemeld.

Dit soort storingen van de site en zoekmachine van Google komen nauwelijks voor. Een uur later waren de problemen opgelost. De techgigant zei in eerste instantie tegen The Guardian dat het om een software-update ging die voor problemen zorgde. Het bedrijf heeft nog niet gereageerd op vragen of het elektrische incident mogelijk verband houdt met de storing.


Lees meer over:

GoogleTech

Aanbevolen artikelen