Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Sonos Roam

Google klaagt Sonos aan wegens onenigheid over speaker en stemassistent

Voorlopig komt er geen einde aan het gesteggel over patenten tussen Google en Sonos. Google heeft het bedrijf weer aangeklaagd, omdat Sonos inbreuk zou maken op zeven patenten op het gebied van slimme speakers en de spraakassistent. Dat schrijft The Verge. De ruzie tussen de twee bedrijven duurt inmiddels al een paar jaar.
Door onze techredactie

Google heeft maandag twee nieuwe processen aangespannen tegen Sonos. Volgens de zoekgigant gebruikt Sonos technologie die door Google is bedacht en vastgelegd. Het doel van de rechtszaak is om de import van bepaalde Sonos-speakers in de Verenigde Staten te blokkeren.

Sonos zou onder meer inbreuk maken op een patent van Google dat bepaalt hoe speakers op spraakopdrachten reageren. Ook gebruikt het bedrijf volgens Google gestolen technologie voor draadloos opladen.

Een woordvoerder van Google zegt tegen The Verge dat de zaken zijn aangespannen om "de overduidelijke en aanhoudende schending van Google-patenten door Sonos tegen te houden". Sonos heeft nog niet gereageerd.

De bedrijven maken al sinds 2020 ruzie over de patenten. Sonos klaagde destijds Google aan vanwege de multiroomtechnologie. Na meerdere zaken over en weer kreeg Sonos gelijk. Daardoor moest Google een aantal functies van zijn speakers aanpassen.


Lees meer over:

GoogleSonosTech

Aanbevolen artikelen