Woensdag 28 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Tesla

Toezichthouder VS beschuldigt Tesla van misleidende reclame

Autofabrikant Tesla wordt er door de Californische toezichthouder DMV van beschuldigd misleidende reclame te maken. Die advertenties gaan over de zelfrijdende mogelijkheden van de voertuigen.
Door onze techredactie

Tesla gebruikt voor de zelfrijdende functies twee namen: de Autopilot en het Full Self-Driving-systeem. De toezichthouder stelt dat Tesla met deze namen in reclames de indruk wekt dat de auto's zelfstandiger kunnen rijden dan in werkelijkheid mogelijk is. Daarmee zou het bedrijf de wet in Californië overtreden.

De DMV probeert de autofabrikant nu via een hoorzitting te dwingen om de zelfrijdende functies betere namen en omschrijvingen te geven. Zo moet voor consumenten duidelijker worden wat de functies daadwerkelijk inhouden. Als de toezichthouder gelijk krijgt, kan dat betekenen dat Tesla een boete krijgt opgelegd.

Het Full Self-Driving-systeem moet de auto's in de toekomst volledig autonoom laten rijden. Op dit moment worden de functies nog getest en moeten Tesla-rijders nog wel op de weg blijven letten.


Lees meer over:

TeslaTech

Aanbevolen artikelen