Vrijdag 12 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
ipad whatsapp vrouw tablet

Apple verwacht nieuwe iPad-software een maand uit te stellen

De nieuwe update voor iPad-besturingssysteem iPadOS komt dit jaar waarschijnlijk pas in oktober uit, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden. Traditiegetrouw verschijnen de grote software-updates van Apple altijd in september, maar iPad-bezitters moeten dit keer mogelijk iets langer wachten.
Door onze techredactie

De vertraging komt deels doordat Apple de manier waarop mensen de iPad gebruiken om te multitasken wil veranderen. De nieuwe functie die dat mogelijk moet maken heet Stage Manager. Daarmee kunnen gebruikers meerdere taken tegelijk uitvoeren, vensters verkleinen en wisselen tussen verschillende groepen apps.

Mensen die toegang hadden tot de testversie van iPadOS 16 uitten al kritiek op het systeem. Ontwikkelaars en andere gebruikers noemden het besturingssysteem onoverzichtelijk. Ook zouden functies niet goed werken met oudere iPads.

De software-update voor iPhones zou nog wel op de planning staan voor september. Waarschijnlijk verschijnt iOS 16 op 14 september. Op de iPhones wordt onder meer het vergrendelscherm vernieuwd. Gebruikers krijgen meer mogelijkheden om dat naar eigen smaak vorm te geven.


Lees meer over:

AppleiPadTech

Aanbevolen artikelen