Donderdag 18 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
PayPal

Indonesië blokkeert verschillende online diensten, maar geeft PayPal uitstel

Indonesië blokkeerde afgelopen weekend een aantal online diensten, omdat ze niet voldoen aan de regelgeving van het land. Ook betaalplatform PayPal werd geblokkeerd. Maar doordat vervolgens grote problemen ontstonden omdat mensen niet meer bij hun geld konden komen, werd die blokkade tijdelijk teruggedraaid.
Door onze techredactie

Het Indonesische ministerie van Communicatie blokkeerde zaterdag verschillende online diensten. Naast PayPal werden bijvoorbeeld ook de zoekmachine Yahoo en gamedienst Steam geblokkeerd.

De blokkade van PayPal is teruggedraaid tot komende vrijdag. Dat geeft gebruikers de tijd om hun geld over te zetten naar een ander platform, zegt het ministerie. PayPal heeft nog niet gereageerd.

De geblokkeerde bedrijven hebben volgens Indonesische autoriteiten een registratiedeadline gemist. Volgens een wetgeving uit november 2020 moeten online bedrijven autoriteiten bevoegdheden geven om informatie van bepaalde gebruikers vrij te geven. Daarnaast moeten ze berichten in korte tijd verwijderen als die door de autoriteiten als onwettig worden bestempeld. Hoewel de wet al een tijdje van kracht is, kregen bedrijven uitstel tot afgelopen vrijdag om aan de regels te voldoen.

Verschillende diensten als Google, Meta en Amazon zouden net op tijd toestemming hebben gegeven. Andere bedrijven zijn geblokkeerd totdat ze alsnog akkoord gaan met de regels.


Lees meer over:
PayPalIndonesiëTech

Aanbevolen artikelen