Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Youtube logo kantoor

YouTube verwijdert video's waarin onveilige abortusmethoden worden aanbevolen

YouTube gaat video's waarin onveilige abortusmethoden worden gepromoot voortaan verwijderen. Die beelden zijn tegen het beleid op het gebied van medische desinformatie, verklaart het platform.
Door onze techredactie

"Vanaf vandaag en in de loop van de komende weken zullen we inhoud verwijderen als daarin instructies voor onveilige abortusmethoden worden gegeven of valse beweringen over abortusveiligheid worden gepromoot", schrijft YouTube op Twitter.

Het platform gaat gebruikers die video's over abortus bekijken ook voorzien van meer informatie. Zij kunnen op een link klikken, die doorverwijst naar een site waarop ze vervolgens meer uitleg over abortus krijgen van gezondheidsorganisaties.

"Zoals al ons beleid op het gebied van gezondheid en medische onderwerpen, vertrouwen we op gepubliceerde richtlijnen van gezondheidsautoriteiten", schrijft YouTube.

Het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten schafte onlangs het landelijk recht op abortus af. Door het vonnis mogen staten nu zelf bepalen of ze abortus toestaan of niet. Ongeveer twintig staten zouden een abortusverbod overwegen.


Lees meer over:

YouTubeAbortusTech

Aanbevolen artikelen