Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Facebook experimenteert met meerdere profielen per gebruiker

Bepaalde Facebook-gebruikers kunnen als onderdeel van een test meerdere profielen koppelen aan hun account. Ze kunnen tot vier extra profielen aanmaken. Die hoeven niet de echte naam of identiteit van een persoon te bevatten.
Door onze nieuwsredactie

Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, denkt op deze manier het delen en plaatsen van berichten op het sociale netwerk een boost te kunnen geven. Gebruikers kunnen dan bijvoorbeeld een speciaal profiel voor hun gaming-, eet-, of reisvrienden hebben en een andere voor collega's, elk met eigen berichten en foto's.

Het idee van meerdere profielen is niet nieuw. Zo kunnen beroemdheden al jarenlang meerdere profielen beheren en laat het bedrijf gebruikers een extra identiteit creëren voor onder meer zijn datingoptie.

Wanneer het ook voor andere gebruikers mogelijk wordt om meerdere profielen aan te maken en aan één account te koppelen, is niet bekend. Voorlopig gaat het nog om een proef voor enkele Amerikaanse gebruikers en mensen in een handvol andere landen.

Ook als je meerdere profielen hebt, moet je aan alle gebruikersregels voldoen. Wie die regels overtreedt, loopt het risico in één keer de toegang tot alle profielen kwijt te raken, aldus Facebook.


Lees meer over:

FacebookTechMeta

Aanbevolen artikelen