Dinsdag 27 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
ING

ING wil klanten geld laten overmaken door smartphone op iemand te richten

ING werkt aan een mogelijkheid om contactloos geld over te maken aan de persoon die naast je staat door je smartphone op hem te richten. De technologie die de bank daarvoor heeft ontwikkeld met het Eindhovense chipconcern NXP is al klaar.
Door onze techredactie

Het idee is dat je straks in je bankapp ziet wie er allemaal in de buurt rondlopen en op welke afstand ze van je staan. Dan selecteer je naar wie je geld wil overmaken. De ontvanger krijgt vervolgens een bevestigingsverzoek en als hij dat accepteert, is de betaling voldaan.

Anders dan bestaande methoden om makkelijk geld over te maken is het niet meer nodig om eerst iemands gebruikersnaam, e-mailadres of telefoonnummer te krijgen.

De nieuwe betaalmethode maakt gebruik van ultra-wideband (UWB), een draadloze technologie waarmee een grote hoeveelheid gegevens bij een hoge snelheid kan worden verzonden. Het plan is nu om NEAR, zoals de nieuwe betaalmethode wordt genoemd, eerst binnen een kleine groep mensen te gaan testen. Dat moet later dit jaar gebeuren.

Toch duurt het waarschijnlijk nog wel even voor we allemaal op deze manier geld kunnen overmaken. De nieuwe betaalmethode is bovendien alleen nog mogelijk op de nieuwste Samsung-telefoons. Voor iPhone-gebruikers is het nog niet mogelijk, omdat Apple eerst nog toestemming moet geven voor het gebruik van de eigen technologie.


Lees meer over:

INGTech

Aanbevolen artikelen