Donderdag 11 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Man telefoon criminaliteit spoofing

Bijna 40 miljoen Japanners getroffen door telefoonstoring

De Japanse telecomprovider KDDI heeft afgelopen weekend te maken gehad met een storing, waardoor bijna 40 miljoen mensen niet konden bellen en internetten. Dat schrijft ABC News. Maandagochtend werden de diensten grotendeels hersteld, al hebben sommige klanten nog steeds last van uitval.
Door NU.nl

KDDI is de op een na grootste provider in Japan. Bij werkzaamheden ontstond zaterdagochtend een storing, die de rest van het weekend aanhield. Daardoor werd bellen, sms'en en internetten onmogelijk.

Het leidde niet alleen tot problemen bij mensen met een mobiel abonnement. Ook de pakketbezorgdiensten raakten vanwege de problemen verstoord, meerdere pinautomaten werkten niet meer en weerstations konden geen informatie meer binnenhalen.

Kabinetssecretaris Seiji Kihara vindt het "extreem spijtig" dat de diensten van de Japanse provider zo lang onbereikbaar waren. Kihara noemt de mobiele infrastructuur "cruciaal voor sociale en economische activiteit".

Volgens hem neemt de overheid de storing serieus en wordt bij KDDI aangedrongen om een gedegen uitleg te geven. Ook zegt hij te verwachten dat de provider nadenkt over mogelijke schadevergoedingen aan klanten. KDDI-directeur Makoto Takahashi bood zondag excuses aan voor de overlast.


Lees meer over:

Tech

Aanbevolen artikelen