Vrijdag 19 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Appmakers kunnen eigen betaalsysteem gebruiken in Zuid-Koreaanse App Store

In Zuid-Korea kunnen ontwikkelaars voortaan hun eigen betaalsysteem gebruiken in App Store, meldt techbedrijf Apple donderdag. Volgens de Zuid-Koreaanse wet moet Apple dit aanbieden.
Door NU.nl

Ontwikkelaars kunnen het gebruik van een eigen betaalsysteem zelf activeren via de 'StoreKit External Purchase Entitlement'-functie, zegt Apple. Hiermee kunnen ontwikkelaars een link toevoegen aan hun app, die gebruikers naar de eigen betaalomgeving van de app brengt.

Apple benadrukt dat bepaalde functies niet meer beschikbaar zullen zijn bij het kiezen voor een eigen betaalsysteem, zoals de functies 'Vraag om te kopen' en 'Delen met gezin'. Dit komt doordat Apple de betalingen zelf niet kan bevestigen. Ook kan het de aankoopgeschiedenis van een gebruiker niet bijhouden of terugbetalingen regelen.

De Zuid-Koreaanse wet die het toelaten van eigen betaalsystemen verplicht stelt, is vorig jaar aangenomen. Volgens de overheid van dat land moet de wet ervoor zorgen dat ontwikkelaars niet benadeeld worden door de monopoliepositie die de appwinkels van Google en Apple hebben. De winkels moeten wel commissie betalen: bij de App Store 15 tot 30 procent.


Lees meer over:
AppleZuid-KoreaTech

Aanbevolen artikelen