Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Ex-medewerkster Amazon veroordeeld voor hack van onder meer Capital One

Een oud-medewerkster van onlinewinkel Amazon is schuldig bevonden aan een grote hack die in 2019 aan het licht kwam. De nu 36-jarige Paige Thompson zocht naar niet goed geconfigureerde accounts van klanten van Amazon en kreeg zo toegang tot meer dan dertig accounts. Een van die accounts was van de bank Capital One. Op deze manier maakte ze persoonlijke informatie van meer dan 100 miljoen rekeninghouders buit.
Door NU.nl

Thompson stal gegevens, maar gebruikte daarnaast ook de servers van Amazon om cryptomunten te 'mijnen'. Op verschillende internetfora en in sms'jes schepte Thompson op over haar daden. Die berichten werden allemaal getoond tijdens haar rechtszaak.

Een jury in Seattle oordeelde dat Thompson, een anti-hackingwet had overtreden. Deze wet verbiedt de toegang tot een computer zonder toestemming. "Ze wilde gegevens, ze wilde geld en ze wilde opscheppen", zei Andrew Friedman, een assistent-advocaat tijdens de rechtszaak. De jury vond haar niet schuldig aan identiteitsdiefstal en fraude met toegangsapparaten.

Hoelang Thompson de cel in moet, is nog niet duidelijk. Een jury heeft haar schuldig bevonden en daarna beslist een rechter over de straf. Thompson kan worden veroordeeld tot maximaal twintig jaar gevangenisstraf.


Lees meer over:

AmazonHackers

Aanbevolen artikelen