Twitter neemt voorlopig geen nieuw personeel meer aan. Dat doet het bedrijf om kosten te besparen nadat er in de afgelopen periode "tegenvallende resultaten" zijn geboekt, meldt CEO Parag Agrawal donderdag.

Daarnaast neemt het bedrijf nog enkele andere maatregelen om kosten te besparen. Het zou onder meer gaan om besparingen op het gebied van reizen, maakte Agrawal bekend in een mail aan zijn werknemers.

De stappen worden gezet na tegenvallende resultaten, die volgens Agrawal het gevolg zijn van wereldwijde gebeurtenissen zoals de oorlog in Oekraïne.

"Aan het begin van de pandemie werd het besluit genomen om agressief te investeren om ​​grote groei in publiek en omzet te realiseren", aldus Agrawal. Volgens hem ligt Twitter niet op koers om die doelen te bereiken. Het bedrijf is niet van plan op grote schaal banen te schrappen.

Het socialemediabedrijf werd vorige maand aangekocht door Tesla-topman Elon Musk. Het kost Musk 44 miljard dollar (42 miljard euro) om Twitter in zijn geheel van de beurs te kunnen halen. Het bestuur van Twitter is daarmee akkoord gegaan, maar de aandeelhouders moeten nog instemmen. Musk praat nog met investeerders over zijn plannen om hen te overtuigen.