The Boring Company van miljardair Elon Musk gaat een eigen hyperloopsysteem bouwen. Dat moet ergens in de komende jaren gaan gebeuren, meldt de oprichter van het tunnelboorbedrijf op Twitter.

De rijkste man ter wereld doet de aankondiging enkele dagen nadat Boring Company 675 miljoen dollar (628 miljoen euro) heeft opgehaald bij investeerders. Het bedrijf werd daarmee op 5,7 miljard dollar gewaardeerd.

Musk is de bedenker van de hyperloop: een magnetische zweeftrein die zich door een vacuümbuis voortbeweegt en zo zeer hoge snelheden kan bereiken. Hij besloot destijds zijn idee bekend te maken en wedstrijden te houden voor de doorontwikkeling ervan. Verschillende organisaties hebben dat gedaan, waaronder het Nederlandse bedrijf Hardt Hyperloop.

Volgens Musk is de hyperloop vanwege natuurkundige wetten "de snelste manier om van het ene stadscentrum naar het andere te komen op afstanden tot circa 3.200 kilometer".

Bovendien zijn ondergrondse tunnels volgens de topman van Tesla, SpaceX en The Boring Company "immuun voor het weer aan de oppervlakte", waardoor een hyperloop ook tijdens een orkaan kan blijven rijden.