Zaterdag 13 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Mark Zuckerberg

Meta wil zijn eerste augmentedrealitybril uitbrengen in 2024

Meta wil zijn eerste augmentedrealitybril in 2024 uitbrengen, meldt The Verge. Het moederbedrijf van Facebook zou daarnaast werken aan een tweede en derde model, die op de planning staan voor 2026 en 2028.
Door NU.nl

Augmented reality (AR) wordt in het Nederlands ook wel vertaald als toegevoegde realiteit. Er is sprake van AR als er digitaal een extra laag informatie over de werkelijkheid wordt gelegd. Dit kan bijvoorbeeld door beelden op brillenglazen te projecteren.

Anonieme bronnen die betrokken zijn bij het project vertellen tegen The Verge dat de bril van Meta zo wordt ontworpen dat hij onafhankelijk van een mobiele telefoon kan werken. Wel moet er gebruik worden gemaakt van een ander draadloos apparaatje. Het besturingssysteem zou zijn gebaseerd op Android.

Ook krijgt het apparaat een speciale functie waarmee mensen door middel van hologrammen kunnen communiceren met andere gebruikers. Dat moet hen een meeslependere ervaring bieden dan videobellen, hoopt Meta-topman Mark Zuckerberg.

Hij heeft erop aangedrongen dat het eerste model "een volledige AR-ervaring biedt, met 3D-graphics en een groot gezichtsveld". Het team hoopte oorspronkelijk een gezichtsveld van 70 graden te creëren, maar dat doel zal waarschijnlijk niet worden gehaald.

Volgens de bronnen wordt het een race tegen de klok om de bril op tijd af te krijgen voor 2024. De prijs van het apparaat is nog niet bekend, al ligt deze vermoedelijk boven de 299 dollar (ruim 270 euro).


Lees meer over:

FacebookAugmented realityTechMeta

Aanbevolen artikelen