Apple heeft iOS 15.4 uitgebracht. Met de update zijn iPhones ook met gezichtsherkenning te ontgrendelen als de eigenaar een mondkapje draagt. Daarnaast voegde Apple tientallen nieuwe emoji's toe.

Met iOS 15.4 kunnen mensen met een iPhone 12 of een nieuwer model gebruikmaken van Face ID om hun telefoon te ontgrendelen, ook als zij een mondkapje dragen. De update van Apple komt op een moment dat mondkapjes op veel plaatsen niet meer verplicht zijn.

Als de functie wordt ingeschakeld, kijkt de gezichtsherkenning van de iPhone alleen nog naar het gedeelte van het gezicht rond de ogen. Normaal gesproken scant Face ID het hele gezicht.

Mensen met een Apple Watch konden hun telefoon al laten ontgrendelen terwijl ze een mondkapje droegen. De smartwatch werd dan gebruikt om de gebruiker te verifiëren.

Apple voegt aan iOS 15.4 ook 37 nieuwe emoji's toe. Het gaat om onder meer een smeltend gezicht, een poppetje dat salueert en een zwangere man. Ook kun je handen sturen die een hartje vormen. Daarnaast zijn er nog tientallen variaties op huidskleuren in handemoji's toegevoegd.

Voortaan is het ook mogelijk om een internationaal vaccinatiebewijs toe te voegen aan de apps Gezondheid en Wallet.