Donderdag 11 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Elon Musk

Amerikaan weigert Tesla in ruil voor sluiten Twitter-account over privéjet Musk

De negentienjarige Amerikaanse student die via een tweetbot alle vluchten van de privéjet van Elon Musk bijhoudt, heeft een nieuw aanbod afgeslagen om het Twitter-account op te heffen. Volgens de Britse Daily Star is hem nu een Tesla Model 3 aangeboden.
Door NU.nl

Jack Sweeney heeft een Twitter-account die automatisch een tweet verstuurt van alle vluchten van het privévliegtuig van Musk. Eerder verzocht de miljardair hem persoonlijk om dat account te sluiten in ruil voor 5.000 dollar (ruim 4.300 euro), omdat het mogelijk beveiligingsrisico's voor hem oplevert. Dat weigerde Sweeney. Hij wilde liever 50.000 dollar voor zijn studie of een Tesla.

Scott Painter, een eigenaar van een autoleasebedrijf, heeft hem nu echt een Tesla Model 3 aangeboden die Sweeney drie jaar mag gebruiken. Voorwaarde is wel dat hij stopt met dat Twitter-account. Maar daar is de student niet op ingegaan. Hij wil de auto niet na drie jaar terug moeten geven.

Op Twitter zijn reacties van anderen te lezen waarin het gedrag van Sweeney wordt vergeleken met doxxing, het openbaar delen van iemands privéadresgegevens. Ook vragen sommigen zich af waarom Twitter dergelijke geautomatiseerde accounts blijft toestaan.

Sweeney heeft overigens meerdere tweetbots ontwikkeld. Zo houdt hij met andere Twitter-accounts bij waar de privévliegtuigen van Bill Gates en Jeff Bezos heen vliegen.

Correctie: In de eerste versie van dit artikel stond dat de eigenaar van het autoleasebedrijf Sweeney een Tesla had aangeboden ter waarde van 50.000 euro. Dit is onjuist. De student zou de auto drie jaar mogen gebruiken en zou hem daarna weer moeten inleveren. Het bericht is daarom aangepast.


Lees meer over:

TwitterElon Musk

Aanbevolen artikelen