Woensdag 10 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
grindr

China verwijdert datingapp Grindr uit Chinese appwinkels

Grindr, een populaire datingapp binnen de lhbtiq+-gemeenschap, is uit de Chinese appstores verwijderd, meldt persbureau Bloomberg maandag. De overheid had eerder aangekondigd harder te zullen optreden tegen online activiteiten die ze als "ongewenst" beschouwt.
Door NU.nl

Grindr is vorige week uit de App Store van Apple verwijderd. Ook Android-gebruikers kunnen de datingapp inmiddels niet meer vinden. Sommige gebruikers meldden de afgelopen weken al verbindingsproblemen. Daardoor konden ze niet langer berichten verzenden of ontvangen.

De verwijdering van Grindr komt op het moment dat China harder optreedt tegen content in de aanloop naar de Olympische Winterspelen in Peking. De autoriteiten kondigden vorige week een campagne van een maand tegen pornografie en illegale inhoud op het internet aan.

Homoseksualiteit is overigens niet verboden in China, maar de overheid en Chinese techbedrijven proberen het wel onder het tapijt te vegen. Zo wordt homoseksuele content van het sociale netwerk Weibo verwijderd en zijn lhbtiq+-groepen niet toegestaan op het platform WeChat.


Lees meer over:

ChinaGrindrTech

Aanbevolen artikelen