Apple heeft een testversie van iOS 15.4 uitgebracht. De nieuwe update voor iPhones wordt voorzien van 37 nieuwe emoji's, waaronder een smeltend gezicht, twee handen die een hartje vormen en een zwangere man.

Emojipedia heeft de nieuwe afbeeldingen uitgelicht. Er komen zeven nieuwe gezichtjes bij in de emoji's van iOS 15.4. Naast een smeltend gezicht gaat het onder meer om een poppetje dat door zijn vingers spiekt en een gezichtje met tranen in de ogen.

Er komen ook nieuwe handsymbolen, waaronder een handje dat vooruit wijst, een hand die uitreikt en een handje dat het symbool voor geld uitbeeldt. Daarnaast zijn er 25 nieuwe huidskleuren toegevoegd aan de emoji voor handenschudden.

Ook komen er emoji's voor verschillende genders. Zo wordt een genderneutrale emoji van een persoon met een kroon toegevoegd en kan een zwangere man worden afgebeeld.

FaceID met mondkapje op

In iOS 15.4 worden ook andere vernieuwingen verwacht. Met de update is de iPhone bijvoorbeeld ook te ontgrendelen met een mondkapje op. Dat was eerder al mogelijk met een gekoppelde Apple Watch, maar mensen zonder dat horloge kunnen nu ook gebruikmaken van de nieuwe functie. Hierbij wordt alleen het deel rond de ogen gescand om de telefoon te openen.

Wanneer iOS 15.4 uit de testfase gaat en beschikbaar is voor alle iPhone-bezitters, is nog niet bekend.