Australische politici beschuldigen China ervan zich met het WeChat-account van premier Scott Morrison bemoeid te hebben. Het account dat de Australische minister-president bij de Chinese chatdienst had, is namelijk verdwenen.

WeChat is in China de meest gebruikte app voor het versturen van berichten. De chatdienst is eigendom van het Chinese technologiebedrijf Tencent en wordt regelmatig gecensureerd door de Chinese autoriteiten.

Morrison maakte zijn WeChat-account in 2019 aan om makkelijker contact te kunnen leggen met de Chinese gemeenschap in Australië. Nu lijkt Morrisons account te zijn vervangen door een account met de naam Australian Chinese New Life. Deze naam werd in oktober vorig jaar geregistreerd, maar uit de accountgeschiedenis zou blijken dat het om Morrisons account gaat.

"Dat de Chinese overheid het account van de minister-president heeft afgesloten, komt in feite neer op buitenlandse inmenging in onze democratie", zei senator en Morrisons partijgenoot James Paterson.

China heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen. De relatie met Australië is al een tijd geleden bekoeld. De landen onderhouden op ministerieel niveau geen contact meer.