Het Nederlandse bedrijf Rise, dat werkt aan een agenda die teams helpt om hun tijd slimmer te besteden, heeft een investering van 3 miljoen dollar (ruim 2,6 miljoen euro) opgehaald. Onder anderen Slack-topman Stewart Butterfield pompt geld in het bedrijf.

Ook de bekende investeerder Lachy Groom, Blendle-oprichter Alexander Klöpping en Adriaan Mol (Mollie en MessageBird) investeren in het bedrijf. Het idee achter de software is bedacht door Nederlanders Rick Pastoor, Emiel Janson en Willem Spruijt.

Rise moet volgens de makers de slimste teamkalender ter wereld worden. Mensen zouden door de software minder tijd hoeven te besteden aan vergaderingen en meer tijd overhouden om geconcentreerd te werken.

Het bedrijf wil dat gaan realiseren door middel van een zogenoemde scheduling engine. Deze zoekmachine verzamelt honderden signalen van deelnemers en hun agenda's, en helpt op basis daarvan met plannen.

Rise moet bijvoorbeeld een tijdstip kunnen vinden waarop iedereen beschikbaar is voor een vergadering. Ook houdt de software rekening met de tijdstippen waarop medewerkers het liefst vergaderen en hoeveel tijd ze het liefst tussen twee vergaderingen zien.