Game Mania is eerder deze week slachtoffer geworden van een ransomwareaanval, meldt de gamewinkel donderdag in een e-mail aan klanten. Daarbij zijn persoonlijke gegevens buitgemaakt.

De winkel meldt in de e-mail in de nacht van zondag op maandag te zijn getroffen door een ransomwareaanval. De daders hebben toegang gekregen tot een server waarop diverse bedrijfsinformatie staat.

Het gaat om persoonsgegevens zoals namen, adressen, e-mailadressen en telefoonnummers. Volgens de winkel zijn er geen wachtwoorden en betaalgegevens gestolen.

Hoeveel klanten zijn getroffen, zegt Game Mania niet. De winkel was niet telefonisch bereikbaar voor een reactie aan NU.nl.

Na de ontdekking van het datalek heeft het bedrijf de getroffen systemen offline gehaald. Het lek is inmiddels ook gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens en bij de Belgische Privacycommissie.

Volgens Game Mania veroorzaakt de ransomwareaanval verder geen problemen. De webshop is operationeel en ook de Belgische winkels zijn gewoon open. In Nederland zijn de winkels alleen open voor afhaal vanwege het coronavirus.