De illegale app Popcorn Time is definitief stopgezet. Met het ooit populaire programma waren op een eenvoudige manier gratis films en tv-series te bekijken. Het vormde zo een illegale concurrent voor Netflix, dat zijn investeerders meermaals waarschuwde voor de opkomst van Popcorn Time.

"Piraterij blijft een van onze grootste concurrenten", zei topman en medeoprichter van Netflix Reed Hastings in 2015. Popcorn Time kwam in 2014 beschikbaar en groeide binnen een jaar uit tot een populair programma om illegaal naar films, series en andere tv-programma's te kijken.

Gebruikers van Popcorn Time konden met links films of series met elkaar delen. De makers vertrokken kort na de introductie bij het illegale programma, maar met de code van de app brachten andere ontwikkelaars nieuwe versies uit.

De groep achter de app heeft aan onder meer persbureau Bloomberg laten weten dat Popcorn Time is stopgezet. De reden is niet bekendgemaakt.

Tijdens de pandemie groeide in Hollywood de ergernis over filmpiraterij. Veel films waren te zien op illegale streamingdiensten terwijl de bioscopen nog gesloten waren en er dus geen kaartverkoop was.

Filmstudio's stappen soms naar de rechter om maatregelen af te dwingen tegen illegale websites en apps die het mogelijk maken om zonder te betalen films te bekijken of te downloaden.